În ultimii cinci ani au fost disponibile pe piață mai multe tipuri moderne de garduri din
beton. Inovațiile în acest domeniu sunt în continuă schimbare, dar aspectul final este cel
care contează cel mai mult.

Cu toții ne dorim să ne protejăm proprietatea și să îi oferim un aspect estetic plăcut.

O modalitate excelentă de a îndeplini aceste obiective este să optăm pentru un gard din beton. Gardurile din beton sunt cunoscute pentru durabilitatea și versatilitatea lor, iar pe lângă aceste calități fundamentale, există o varietate de modele și stiluri de garduri din beton pe care le poți alege, pentru a satisface nevoile și preferințele tale.

Care sunt cele mai căutate modele de garduri beton?

În experiența noastră de 25 de ani, am analizat tendința clienților de a alege două mari categorii de produse. În prezent, cele mai căutate modele de garduri beton sunt cele care au fost populare și în anii anteriori: 

Gardurile beton prefabricate

Gardurile beton prefabricate sunt lucrate în fabrică și adesea vin sub formă de panouri sau plăci. Ele sunt de regulă simple, dar pot avea diferite finisaje, ceea ce le face potrivite pentru diverse aplicații.

Gardurile beton imprimate

Gardurile beton imprimate sunt create prin aplicarea unor șabloane și așa-numitele ștampile pe suprafața betonului proaspăt turnat. Acest lucru permite obținerea unor texturi și modele decorative, imitând aspectul altor materiale, cum ar fi cărămida sau piatra.

Ce să alegi între cele două modele?

Gardul de beton prefabricat și gardul de beton imprimat sunt două tipuri distincte de garduri din beton, iar diferențele dintre ele constau în modul în care sunt produse și în aspectul final al gardului. Iată o comparație a principalelor diferențe între aceste două tipuri de garduri:

Gardul de beton prefabricat:

  1. Producția: Panourile individuale de beton sunt create folosind matrițe sau forme speciale.
  2. Aspectul: Aceste garduri au de obicei o suprafață mai netedă și uniformă, deoarece panourile sunt turnate și finisate în mod regulat în fabrică.
  3. Personalizare: Gardurile de beton prefabricat pot avea modele sau texturi, dar personalizarea este de obicei mai limitată în comparație cu gardurile de beton imprimat. Cu toate acestea, pot exista detalii adiționale.
  4. Instalare: Panourile prefabricate sunt aduse la locația de instalare și fixate în loc cu ajutorul stâlpilor sau altor sisteme de ancorare potrivite.

Recomandăm consilierea cu unul dintre producătorii noștri specializați, pentru a determina ce tip de gard din beton este cel mai potrivit pentru nevoile tale și pentru a te asigura că acesta este conform cu reglementările locale și cu standardele de siguranță.