Te gândești la o schimbare în ceea ce privește aspectul curții? Gardurile din beton armat sunt una dintre cele mai durabile soluții pentru siguranța locuințelor. Extrem de rezistente la intemperii, cu o gamă largă de modele personalizabile, ușor de integrat în estetica oricărei curți, acestea sunt alegerea multor români care doresc o investiție de lungă durată pentru locuința lor.

Iată 5 motive pentru care gardurile din beton sunt o alegere populară pentru locuința ta:

1. Durabilitate

2. Protecție și intimitate pentru proprietate

3. Opțiuni estetice

4. Economie prin întreținerea ușoară

5. Asigurarea unei bariere fonice

Le vom detalia pe fiecare în următoarea parte a articolului, pentru a te convinge de eficiența lor atât estetică, cât și funcțională.

1. Durabilitate, fără restaurare

Gardurile din beton armat sunt foarte rezistente la intemperii și nu se deteriorează ușor. Acestea sunt rezistente la coroziune, la îngheț și chiar la foc. Gardurile de beton marca Sigicom vin cu o garanție 25 de ani, însă durata lor de viața în condiții excelente se prelungește până la 50 de ani. Astfel, se poate bucura și viitoarea generație de un gard rezistent, cu un aspect estetic de invidiat.

Așa cum am menționat mai sus, un gard din beton nu doar că nu va arde, dar nu va emana nici fum sau substanțe periculoase la contactul cu focul. Acest tip de material este inclus inclusiv în unitățile de prelucrare a combustibililor sau a fabricilor de confecții.

Nici înghețul sau dezghețul din sezonul rece nu impactează rezistența acestui material.

Deși poate fi afectat în timp de coroziune, sub acțiunea factorilor de mediu sau a ruginirii armăturii interioare, îi poți prelungi foarte ușor viața prin aplicarea unui strat protector betonului. Poate fi lac sau chiar o vopsea lavabilă de exterior.

2. Protecție și intimitate pentru locuința ta

Căminul tău are nevoie de intimitate și de protecție, pentru ca tu să te simți confortabil acasă. Primul element care asigură acest lucru este gardul, desigur. Un gard din beton îți va oferi liniștea și siguranța de care ai nevoie, împiedicând prin structura lui solidă accesul persoanelor neautorizate.

De asemenea, în funcție de modelul ales, acesta te poate feri și de privirile indiscrete ale vecinilor sau ale trecătorilor. Bucură-te de propria curte și de garanția celei mai sigure alegeri, în orice moment al zilei.

3. Opțiuni estetice

Gardurile ornamentale de beton sunt o alegere care poate fi ușor personalizată nevoilor tale și adaptată stilului proprietății. Îți dorești ceva în linii simple și moderne sau cu texturi speciale, precum cele care imită lemnul și inserții de motive decorative?Plăcile de gard Sigicom vin în culoarea lor standard, dar acestea pot fi vopsite după preferințele tale, fie cu vopsea lavabilă sau lac ori cu alte produse de impermeabilizare. Acestea pot ajuta la prevenirea ruginirii și deteriorării gardului.

În plus, le poți personaliza și prin combinarea diferitelor forme și stiluri ale plăcilor pentru a obține un design unic. Atunci când alegi calitatea, nu trebuie să renunți la aspect.

4. Economie prin întreținerea ușoară

Odată instalate, gardurile de beton armat pot rezista ani întregi fără a necesita costuri ulterioare de întreținere. Așa cum am menționat, acestea rezistă la majoritatea condițiilor meteorologice, inclusiv ploi grele, vânturi puternice și temperaturi extreme. Statul protector de vopsea sau lac

le poate prelungi aspectul estetic, precum și rezistența sa interioară, astfel încât nu va implica mai multe resurse de timp și materiale din partea ta.

5. Protecție antifonică

În cazul amplasării proprietății în apropierea unei zone cu circulație rutieră intensă, poluarea fonică poate deveni o problemă iritantă, în timp. Pe lângă înconjurarea curții cu arbori, care să absoarbă din intensitatea zgomotelor, poți opta și pentru un gard care să îți ofere o protecție suplimentară.

Da, gardurile din beton armat pot avea un efect antifonic. Acestea sunt foarte utile pentru îmbunătățirea nivelului de izolare termică și acustică al curții. Ele pot ajuta la reducerea zgomotelor străzii și la prevenirea trecerii sunetelor interne și externe de la o proprietate la alta.

În plus, acest tip de gard va proteja zona pe care o delimitează de vânturi puternice și curenți de aer, avantaj pe care îl vei aprecia foarte mult, mai ales dacă locuiești într-un areal cu predispoziție pentru aceste tipuri de fenomene climatice.

Gardul este cartea de vizită a locuinței tale

Când ajungi în apropierea casei tale, vrei să fii întâmpinat de o proprietate cu aspect plăcut. Primul lucru pe care îl vei observa o să fie gardul, desigur. Așadar, alege să investești în calitate și durabilitate, fără a neglija aspectul estetic al acestuia.

La Sigicom, vei găsi peste 25 de ani de experiență în producerea semifabricatelor din beton și aceeași calitate, pentru orice ai alege. Descoperă oferta noastră chiar aici.